Winchester Foursquare

This Foursquare style home that has tons of vintage charm.  The client is looking for a new two-car garage, family room, expanded kitchen, dedicated mudroom, enlarged Master Bedroom with bathroom, a new wrap-around porch.  They want a comtenporary vibe on the inside with a seemless exterior inline with the historic home and neighborhood.

The main objective for this addition, is to expand the home with an addition that is homogeneous.  Careful consideration is paid to scale and materials; especially the classic cedar shingles which will be repainted in a light gray tone. Large overhangs with exposed rafters and black windows will complement the existing exterior style. 

 

Program

New Two-car Garage with storage

New Family Room

Renovated and Expanded Kitchen

Mudroom

Expanded Master Bedroom with bathroom

New Laundry Room

New wrap-around Covered Porch

 

Special Permit

A Special Permit is required for this project, therefore the design requires approval from the Winchester Zoning Board as well as the Historical Commission and the neighborhood at-large.  

Contractor

TBD


This project is currently in design

Gallery